Σγουρίδη Μανδρινός Μαυρούδι
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ πορφυρό χρώμα. Στην μύτη έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων μαζί με νότες μαύρων, γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα ευγενικές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα, άφθονο φρούτο, και καλή επίγευση.
Οινοποίηση
Μαυρούδι 100%.Από βιολογικό, ξερικό, χαμηλής απόδοσης παραθαλάσσιο αμπελώνα, δίπλα στις λιμνοθάλασσες Λάφρα-Λαφρούδα με τους ερωδιούς, αλλά και τη χαρακτηριστική πέτρα Μάνδρας στο υπέδαφος. Προζυμωτική κρυεκχίληση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Ωρίμαση
Για λίγους μήνες με τις λεπτές λάσπες σε ανοξείδωτη δεξαμενή.
Βαθμολογία
–

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17 -18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του
