Boekenhoutskloof Semillon 2016

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες. Λαμπερό λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες. Στην μύτη περίπλοκα αρώματα από άνθη πορτοκαλιού, λευκό ροδάκινο, μανταρίνι και  νεκταρίνι, κηρύθρα, τζίντζερ και λεμονόχορτο. Στόμα πληθωρικό και λιπαρό, μεσαίου σώματος με ισορροπημένη οξύτητα που καταλήγει σε βοτανική και αλμυρή μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Semillon 100%. Από τους παλαιότερους αμπελώνες της Νότιας Αφρικής, που φυτεύτηκε το 1902 σε προσχωσιγενή εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε άργιλο και από δύο άλλα αγροτεμάχια χαμηλής απόδοσης από την κοιλάδα Franschhoek που φυτεύτηκαν το 1936 και το 1942 από αυτόριζα αμπέλια. Αυθόρμητη ζύμωση με ολόκληρο το τσαμπί, με τις ιθαγενείς ζύμες σε δρύινα βαρέλια και τσιμεντένιες δεξαμενές, σε χαμηλές θερμοκρασιές.

Ωρίμαση

Για 14 μήνες, χωρίς θείωση για να αποφευχθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και να δοθεί μακροζωία στο κρασί.
Το κρασί πίνεται τώρα, αλλά μπορεί να παραμείνει στην φιάλη για 5-8 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.5, Tim Atkin.93, Wine Spectator.93, Tom Cannavan.93, Wine Searcher.91, Vivino 3.9

35,50

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα, Ψητό καλαμάρι), Πουλερικά, (Κοτόπουλο κατσαρόλας με λευκή σάλτσα,), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Τυριά, (Μαλακά λευκά τυριά)