Κατώγι Αβέρωφ Alba di Munte Traminer

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Παρουσιάζει ιδιαίτερα γοητευτική μύτη με έντονα αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών και βοτάνων. Στο στόμα είναι πλούσιο με ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση.

Οινοποίηση

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση με χρήση ξηρού πάγου για πληρη αποκλεισμό του οξυγόνου και θερμοκρασίες κοντά στους 0 ̊C για μεγιστοποίηση της εκχύλισης των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Aκολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε πνευματικό πιεστήριο και αυστηρή απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Το γλεύκος εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος σακχαρομύκητα και η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για διαφύλαξη των αρωμάτων.

Ωρίμαση

Παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για να εμπλουτιστεί με τα συστατικά της αυτόλυσης των ζυμών, και να αποκτήσει μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα και λιπαρότητα στο στόμα.
Το Traminer μπορεί να παλαιώσει για 3-5 χρόνια.

Βαθμολογία

Vivino 4.3 (μικρό δείγμα)

19,80

ADD CASE (1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (με σάλτσα μυρωδικών), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα, Ψητό καλαμάρι), Πουλερικά, (Κοτόπουλο κατσαρόλας με λευκή σάλτσα,), Σαλάτες, (Πράσινες)