Antinori Solaia 2018
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Στην μύτη προσφέρει δυνατές νότες μαρμελάδας δαμάσκηνου και ώριμων μαύρων φρούτων όπως βατόμουρα, βατόμουρα και κασσίς καθώς και νότες σοκολάτας, γλυκόριζας και μέντας που προσδίδουν μεγάλη φρεσκάδα. Στο στόμα αρμονικό, με εξαιρετική και ισορροπημένη δομή, η ελαστικότητα και η μεταξένια υφή των τανινών του προσδίδουν στιβαρότητα, κομψότητα και εξαιρετικά μακρύ φινίρισμα και μια πολύ μακριά και παρατεταμένη επίγευση.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 75%, Sangiovese 20%, Cabernet Franc 5%. Από τον αμπελώνα του κτήματος Tignanello. Απαλή σύνθλιψη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με τις γηγενείς ζύμες από τον αμπελώνα. Μετά τη ζύμωση (με διαβροχή) δύο εβδομάδων σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε νέα βαρέλια.
Ωρίμαση
Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225λ για 18 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
James Suckling.97 (2018), Wine Advocate Robert Parker.97, (2018), Wine Searcher avg.94 (2018), Vivino 4.8 (2018)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 2 ώρες πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,7 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Antinori |
Περιοχή | Toscana, Toscana IGT - Super Tuscans, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese |
Αλκοόλ | 15% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα τυριά), Κυνήγι, Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του) |