Batič Cabernet Franc
Γευστικά χαρακτηριστικά
Στην μύτη αρώματα φρούτων του δάσους (βατόμουρο, μύρτιλο), ώριμα δαμάσκηνα, φυτικές νότες, πιπέρι, καπνός και δέρμα. Στο στόμα αρμονικό και κομψό με διακριτές φυτικές νότες, αρκετά μαλακές τανίνες και μια μακρά φρουτώδη επίγευση.
Οινοποίηση
Cabernet Franc 100%. Από ασβεστολοθικά εδάφη, προ-τρύγος για την καλλιέργεια των αυτόχθονων ζυμών, ολοκλήρωση του τρύγου σε συνέχειες για 3-4 εβδομάδες. Αλκοολική ζύμωση για 30 ημέρες με διαβροχή σε δρύινες ξύλινες ανοικτές δεξαμενές. Αργή αυθόρμητη μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Σε δρύινα βαρέλια Σλαβονίας αφήνεται να ωριμάσει για σχεδόν δύο χρόνια, εντελώς ανενόχλητο. Δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά μέχρι την εμφιάλωση, επιτρέποντας στο κρασί να ολοκληρώσει όλες τις φυσικές διεργασίες και να αναπτύξει φυσική σταθεροποίηση. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.89, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Batic Winery |
Περιοχή | Vipava Valley, Σλοβενία |
Ποικιλίες | Cabernet Franc |
Αλκοόλ | 13.8% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |