Biondi Santi Brunello di Montalcino 2011
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων, παλαιού δέρματος, βανίλια και νότες ανθικές, όπως τριαντάφυλλου. Γεμάτο στο στόμα, με μεγάλη δομή, αρμονικό, σε πλήρη ισορροπία τανινών και οξύτητας και επίμονο τελείωμα (επίγευση).
Οινοποίηση
Sangiovese Grosso 100%. Κλασσική ερυθρή οινοποίηση, με μακρά εκχύληση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Ωρίμαση
Το κρασί παλαιώνει σε μεγάλα δρύινα σλοβένικα και στη συνέχεια στο μπουκάλι για 36 μήνες τουλάχιστον.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.93, Vivino 4.4

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 3-4 τουλάχιστον ώρες πριν την κατανάλωσή του. (O παραγωγός στο site του, προτείνει τουλάχιστον 8 ώρες)

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Biondi Santi |
Περιοχή | Brunello di Montalcino DOCG, Toscana, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Sangiovese |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2011 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα), Fine Wines |