Brovia Barolo 2019

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Βαθμολογίες

Robert Parker The Wine Advocate 95 points

“On a shortlist of “annata” wines to buy from Piedmont this year is the Brovia 2019 Barolo. Made from a blend of fruit from Castiglione Falletto and Serralunga d’Alba, this wine delivers a very sharp and chiseled performance that puts a priority on directness, freshness and length. This pretty wine has a pronounced fruity side and a mineral side, and these two parts converge beautifully. There are hints of dried mint and licorice on the close of this must-have wine.(ML) 95″ (08/2023)

James Suckling 93 points

“This is aromatic with ripe red berries, dried flowers, orange peel and moist tree bark. Finely polished with medium to full body and a wide tannin structure. Firm and lightly chewy at the end.”

Οινοποίηση

Nebbiolo 100%, από το Castiglione Falletto και την Serralunga d’Alba. Xειροποίητη συγκομιδή. Άμεση πίεση, ζύμωση και διαβροχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου 15-20 ημέρες, σε σταθερή θερμοκρασία 28 – 30 °C.

Ωρίμαση

Για 24 μήνες σε σε 2000L και 4000L Σλαβονικά και Γαλλικά δρύινα βαρέλια, 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και τουλάχιστον 10 μήνες  στην φιάλη.

Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Robert Parker The Wine Advocate.95, James Suckling.93, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.1

81,00

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα)