Capanna Rosso di Montalcino

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη σύνθετα αρώματα από ώριμα σκούρα μούρα, κεράσια και νότες βανίλιας. Στο στόμα ισορροπημένο με γεμάτο σώμα, καλή δομή, φρέσκο φρούτο, δυνατές τανίνες με επίμονο τελείωμα.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%.  Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28οC, εκχύλιση 18-20 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά αυθόρμητη μηλογαλακτική ζύμωση, σε ανοιχτά δρύινα κωνικά βαρέλια.

Ωρίμαση

Για 6-10 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από την Σλαβονία 20 έως 32 hl και στη συνέχεια για 3-4 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-8 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0, Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.0

Προσφορά!

24,90

Εξαντλημένο

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)