Caparzo Brunello di Montalcino

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από βατόμουρα, κόκκινο μύρτιλο και δαμάσκηνα, με νότες μπαχαρικών, γλυκόριζας και φρυγανισμένου ψωμιού. Στο στόμα γεμάτο με πολύ καλή ισορροπία και συμπύκνωση, όμορφη δομή, φρέσκο φρούτο, μεταξένιες τανίνες, με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%.  Από διαφορετικές τοποθεσίες των αμπελώνων του κτήματος. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών της ζύμωσης, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα κουκούτσια, που αφαιρούνται όταν δεν είναι ώριμα Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28οC -30οC, εκχύλιση 20-25 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά αυθόρμητη μηλογαλακτική ζύμωση, σε ανοιχτά δρύινα κωνικά βαρέλια Σλαβονίας.

 

Ωρίμαση

Για  24 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από την Σλαβονία 10 έως 32 hl και στη συνέχεια για 6 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να βελτιώνεται για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Vinous Antonio Galloni.92, James Suckling.95,
Wine Advocate – Robert Parker.93, Wine Spectator.93,
Wine Searcher avg.92, Vivino 4.1

Προσφορά!

37,20 34,80

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)