Clos de Papes Chateauneuf du Pape 2013
Γευστικά χαρακτηριστικά
Φωτεινό κόκκινο ρουμπίνι. Ζωντανή μύτη, με αρώματα φρέσκου βατόμουρου, λευκού πιπεριού και μέντα. Απίστευτη ακρίβεια και φινέτσα στον ουρανίσκο, με αρώματα κερασιού, βύσσινου και κόκκινων μούρων, βότανα και λεβάντα, μπαχαρικά, γλυκόριζα και δέρμα. Εξαιρετικής φινέτσας τανίνες, γεμάτο σώμα. Ατέλειωτη επίγευση.
Οινοποίηση
Grenache Rouge (Garnacha) 70%, Mourvedre (Monastrell) (Mataro) 20%, Syrah 10%. Τα σταφύλια συλλέγονται όταν είναι ώριμα με μικρές μέσες αποδόσεις, που σπάνια ξεπερνούν τα 250 κιλά / στρέμμα. Ειδικά το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολύ μικρή παραγωγή. Κατά την παραλαβή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά και ξεκινά η ζύμωση μαζί με τα στέμφυλα για 3 εβδομάδες. Χωρίς φιλτράρισμα.
Ωρίμαση
Σε δρύινα βαρέλια για 1 χρόνο, εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα και διαύγαση.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.4

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,4 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Paul Avril - Clos des Papes |
Περιοχή | Châteauneuf du Pape AOC, Rhône, Γαλλία |
Ποικιλίες | Grenache Rouge (Garnacha), Mourvedre (Monastrell) (Mataro), Syrah |
Αλκοόλ | 15% |
Σοδειά | 2013 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |