Cordero Di Montezemolo Barolo Enrico IV
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Xρώμα λαμπερό ρουμπινί. Στην μύτη αρώματα δαμάσκηνου, βατόμουρου, κερασιού, μέντας και ευκαλύπτου, φύλλων καπνού και γήινες νότες. Στο στόμα γεμάτο και συναρπαστικό, με λεπτόκκοκες πλούσιες τανίνες, όμορφη οξύτητα, ισορροπία και μακρά επίγευση.
Jancis Robinson 18 points
Lustrous ruby. Very tight, compact nose with pure sour cherry peeking out. Rich and precise at the same time. Gorgeous tightly wound cherry on the palate but still a little shy. Has supple, lively acidity and is richly tannic. Majestic. (WS).
(11/2022)
Οινοποίηση
Xειροποίητη συγκομιδή. Άμεση πίεση, ζύμωση και διαβροχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου 10 ημέρες. Μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια.
Ωρίμαση
Για 18-19 μήνες σε διαφορετικής προέλευσης (γαλλική και σλαβονική δρυ) και μεγέθους (228L barriques και botti έως 3.000L). Μετά παραμονή στη φιάλη για 18-20 μήνες.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 18, Robert Parker The Wine Advocate.96, Vinous Antonio Galloni.95, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.4

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Cordero di Montezemolo |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |