Domaine de Terrebrune Terroir du Trias Delille Vigneron Bandol Rouge
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ πορφυρό χρώμα, με μοβ ανταύγες. Στη μύτη, πικάντικα αρώματα από φρέσκα και μαγειρεμένα φρούτα, δαμάσκηνο, λικέρ φραγκοστάφυλου, δυόσμο και γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρίφαλο. Στο στόμα, γεμάτο και δυναμικό με σφιχτές τανίνες, ώριμα, κόκκινα φρούτα, και μακρά ορυκτή επίγευση.
Οινοποίηση
Mourvèdre 85%, Grenache 10% , Cinsault 5% από αμπέλια με μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια, σε πηλό-ασβεστολιθικό έδαφος. Αποβοστρίχωση ελαφρά πίεση και ζύμωση μαζί με τα στέμφυλα, με αυτόχθονες ζύμες, για περίοδο 2-3 εβδομάδων, σε τσιμεντένιες δεξαμενές, με τακτική ανάδευση.
Ωρίμαση
Για 18 μήνες, σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, 25 έως 60 εκατολίτρων.
Μπορεί να παλαιώσει για 20-30 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0 (2013), Wine Searcher avg.91, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,35 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Domaine de Terrebrune |
Περιοχή | Bandol AOC, Rhône, Γαλλία |
Ποικιλίες | Grenache Rouge (Garnacha), Mourvedre (Monastrell) (Mataro), Syrah |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |