Domaine Tempier Bandol Red

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ πορφυρό χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από ώριμα μαύρα μούρα, cassis, μαύρα κεράσια,  βαλσαμικές νότες, αρώματα κέδρου, μέντα και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα,  γεμάτο και δυναμικό με υψηλής ποιότητας τανίνες, ώριμα, κόκκινα φρούτα, και μακρά επίγευση με γεύση μέντας.

Οινοποίηση

Mourvèdre 70-75%,  Grenache 14-16% , Cinsault 8-9%, Carignan 2-3%,  Syrah 2-3%, από αμπέλια 35-40 χρόνων. Αποβοστρίχωση  ελαφρά πίεση και ζύμωση μαζί με τα στέμφυλα, με αυτόχθονες ζύμες, για περίοδο 3-4 εβδομάδων, σε τσιμεντένιες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Για 18 μήνες, το ελάχιστο, σε μεγάλα δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0 (2014), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.2

43,40

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,35 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)