Domaine Tempier Bandol Red
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ πορφυρό χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από ώριμα μαύρα μούρα, cassis, μαύρα κεράσια, βαλσαμικές νότες, αρώματα κέδρου, μέντα και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα, γεμάτο και δυναμικό με υψηλής ποιότητας τανίνες, ώριμα, κόκκινα φρούτα, και μακρά επίγευση με γεύση μέντας.
Οινοποίηση
Mourvèdre 70-75%, Grenache 14-16% , Cinsault 8-9%, Carignan 2-3%, Syrah 2-3%, από αμπέλια 35-40 χρόνων. Αποβοστρίχωση ελαφρά πίεση και ζύμωση μαζί με τα στέμφυλα, με αυτόχθονες ζύμες, για περίοδο 3-4 εβδομάδων, σε τσιμεντένιες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 18 μήνες, το ελάχιστο, σε μεγάλα δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0 (2014), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,35 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Domaine Tempier |
Περιοχή | Bandol AOC, Rhône, Γαλλία |
Ποικιλίες | Carignan (Mazuelo), Grenache Rouge (Garnacha), Mourvedre (Monastrell) (Mataro), Syrah |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |