E. Guigal Chateau d’Ampuis Cote Rotie

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ πορφυρό χρώμα με μοβ ανταύγες. Στη μύτη, εκφραστικά αρώματα από μαύρα μούρα, πικάντικα μπαχαρικά (γαρίφαλο και πιπέρι) και αρώματα κέδρου. Στο στόμα, κομψό και ισορροπημένο με ζωντανή οξύτητα, γεύσεις δαμάσκηνου βατόμουρου και βανίλιας, ζωντανές αλλά λειασμένες  τανίνες που του δίνουν μακροζωία και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Syrah 93%, Viognier 7%. Από αμπέλια με μέση ηλικία τα 45 -50 χρόνια που βρίσκονται σε επτά εξαιρετικές περιοχές Côte-Rôtie. Παραγωγή 370 κιλά / στρέμμα. Προζυμωτική εκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε κλειστές ανοξείδωτες δεξαμενές. Αυτόματο pigeage – ανακύκλωση του μούστου-  με διαβροχή για 4 εβδομάδες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Για 38 μήνες, σε δρύινα βαρέλια με 50% νέα.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Jeb Dunnuck.96-99, Wine Advocate Robert Parker.93-95, James Suckling.96, Antonio Galloni.93, Wine Spectator.95, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.0

138,40

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.35 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)