E. Guigal Chateau d’Ampuis Cote Rotie
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ πορφυρό χρώμα με μοβ ανταύγες. Στη μύτη, εκφραστικά αρώματα από μαύρα μούρα, πικάντικα μπαχαρικά (γαρίφαλο και πιπέρι) και αρώματα κέδρου. Στο στόμα, κομψό και ισορροπημένο με ζωντανή οξύτητα, γεύσεις δαμάσκηνου βατόμουρου και βανίλιας, ζωντανές αλλά λειασμένες τανίνες που του δίνουν μακροζωία και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Syrah 93%, Viognier 7%. Από αμπέλια με μέση ηλικία τα 45 -50 χρόνια που βρίσκονται σε επτά εξαιρετικές περιοχές Côte-Rôtie. Παραγωγή 370 κιλά / στρέμμα. Προζυμωτική εκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε κλειστές ανοξείδωτες δεξαμενές. Αυτόματο pigeage – ανακύκλωση του μούστου- με διαβροχή για 4 εβδομάδες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Για 38 μήνες, σε δρύινα βαρέλια με 50% νέα.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Jeb Dunnuck.96-99, Wine Advocate Robert Parker.93-95, James Suckling.96, Antonio Galloni.93, Wine Spectator.95, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,35 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Domaine E. Guigal |
Περιοχή | Côte-Rôtie AOC, Rhône, Γαλλία |
Ποικιλίες | Syrah, Viognier |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |