Emidio Pepe Montepulciano d’ Abruzzo

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη έντονο, κοφτερό, ορυκτότητα, σαγκουίνι, ώριμα δαμάσκηναι και κεράσι λικέρ. Στο στόμα, πολύ πλούσιο με γεμάτο σώμα, μεταξένια υφή, ώριμες τανίνες και συναρπαστική επίγευση με καβουρντισμένα αρώματα καφέ.

Οινοποίηση

Montepulciano 100%. Σύνθλιψη σταφυλιών με το χέρι σε ξύλινες δεξαμενές. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε μεγάλες τσιμεντένιες δεξαμενές. Χωρίς προσθήκη ζυμών, μόνο με τις ιθαγενείς και σπάσιμο καπέλου χωρίς χρήση αντλίας.

Ωρίμαση

Παλαίωση σε μεγάλα 1500L και μικρά δρύινα βαρέλια 250L, για τους πρώτους μήνες, μετά σε μεγαλύτερα για συνολικά 24 μήνες και στη συνέχεια τουλάχιστον για 4 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Spectator.94 (2012), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.1

64,40

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)