Fattoria dei Barbi Brunello di Montalcino
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων του δάσους, κεράσια, νότες κίτρου και μαρμελάδα φρούτων. Στο στόμα ισορροπημένο με γεμάτο σώμα, καλή δομή, κόκκινο φρούτο και δαμάσκηνο, απαλό και βελούδινο με ένα πολύ επίμονο τελείωμα.
Οινοποίηση
Sangiovese Grosso 100%. Τα σταφύλια ψύχονται σε θερμοκρασία 16° C, σε αναερόβιο περιβάλλον για την προστασία του μούστου από την οξείδωση, για μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ανθοκυάνες και πολυφαινόλες (για περισσότερα αρώματα). Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28οC, εκχύλιση 16-20 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.
Ωρίμαση
Παλαίωση σε μεγάλα 1500L και μικρά δρύινα βαρέλια 250L, για τους πρώτους μήνες, μετά σε μεγαλύτερα για συνολικά 24 μήνες και στη συνέχεια τουλάχιστον για 4 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0, Wine Spectator.94 (2012),
James Suckling.93 (2013), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Fattoria dei Barbi |
Περιοχή | Brunello di Montalcino DOCG, Toscana, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Sangiovese |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |