Fattoria dei Barbi Brunello di Montalcino

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων του δάσους, κεράσια, νότες κίτρου και μαρμελάδα φρούτων. Στο στόμα ισορροπημένο με γεμάτο σώμα, καλή δομή, κόκκινο φρούτο και δαμάσκηνο, απαλό και βελούδινο με ένα πολύ επίμονο τελείωμα.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%. Τα σταφύλια ψύχονται σε θερμοκρασία 16° C, σε αναερόβιο περιβάλλον για την προστασία του μούστου από την οξείδωση, για μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ανθοκυάνες και πολυφαινόλες (για περισσότερα αρώματα). Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28οC, εκχύλιση 16-20 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.

Ωρίμαση

Παλαίωση σε μεγάλα 1500L και μικρά δρύινα βαρέλια 250L, για τους πρώτους μήνες, μετά σε μεγαλύτερα για συνολικά 24 μήνες και στη συνέχεια τουλάχιστον για 4 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0, Wine Spectator.94 (2012),
James Suckling.93 (2013), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.1

46,90

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)