Felsina Fontalloro

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη, διαφορετικά αρωματικά βότανα που ενισχύονται με γενναιόδωρες νότες καπνού και βρεγμένης γης, μαύρη σταφίδα και γλυκόριζα. Στο στόμα μαλακές τανίνες που εξασφαλίζουν μακρά παλαίωση. Πλούσια δομή, γεμάτο σώμα και κομψό τελείωμα.

Οινοποίηση

Sangiovese 100%. Μετά την επιλογή των σταφυλιών, η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 28° έως 30°C,  εκχύληση σε επαφή με τα στέμφυλα για 16-20 ημέρες με καθημερινές αναδεύσεις (batonnage).

Ωρίμαση

Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια 225L πρώτης χρήσης, για 18 – 22 μήνες και στη συνέχεια για 8-12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Advocate 97 (2015), James Suckling 96 (2015)
Wine Searcher avg. 92, Vivino 4.1

54,50

Εξαντλημένο

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα), Fine Wines