Felsina Fontalloro 2018
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη, διαφορετικά αρωματικά βότανα που ενισχύονται με γενναιόδωρες νότες καπνού και βρεγμένης γης, μαύρη σταφίδα και γλυκόριζα. Στο στόμα μαλακές τανίνες που εξασφαλίζουν μακρά παλαίωση. Πλούσια δομή, γεμάτο σώμα και κομψό τελείωμα.
Οινοποίηση
Sangiovese 100%. Μετά την επιλογή των σταφυλιών, η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 28° έως 30°C, εκχύληση σε επαφή με τα στέμφυλα για 16-20 ημέρες με καθημερινές αναδεύσεις (batonnage).
Ωρίμαση
Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια 225L πρώτης χρήσης, για 18 – 22 μήνες και στη συνέχεια για 8-12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Advocate.97 (2015), James Suckling.94 (2018), Falstaff.95 (2018)
Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Fattoria di Felsina |
Περιοχή | Toscana, Toscana IGT - Super Tuscans, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Sangiovese |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα), Fine Wines |