Giodo Brunello di Montalcino 2016
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη, ελκυστικά αρώματα από μαύρα κεράσια, ώριμα βατόμουρα, δαμάσκηνα, ρόδια μαζί με γήινες και ανθικές νότες. Στο στόμα φρέσκο, γεμάτο αλλά κομψό, με διαδοχικά κύματα φρούτων, με ώριμες τανίνες καλά ενσωματωμένες, ισορροπημένο με ζωντανή οξύτητα και μακρά μπαχαρώδη επίγευση.
Οινοποίηση
Sangiovese Grosso 100%. Από τα ένα αμπελοτόπι 15 στρεμμάτων με ηλικία πρέμνων τα 19 χρόνια σε 300μ υψόμετρο σε πετρώδες έδαφος. Επιλογή σταφυλιών με το χέρι. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 9 ημέρες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με διαβροχή 20 ημερών.
Ωρίμαση
Για 30 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια 500 & 700L και τσιμεντένιες δεξαμενές και στη συνέχεια για 18 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 20-30 χρόνια.
Παραγωγή 12,000 φιάλες.
Βαθμολογία
Robert Parker The Wine Advocate.98, James Suckling.100, Falstaff.98, Raffaele Vecchione.99, Jancis Robinson.17, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.5

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Podere Giodo |
Περιοχή | Brunello di Montalcino DOCG, Toscana, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Sangiovese |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |