Giodo Brunello di Montalcino 2016

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη, ελκυστικά αρώματα από μαύρα κεράσια, ώριμα βατόμουρα, δαμάσκηνα, ρόδια μαζί με γήινες και ανθικές νότες. Στο στόμα φρέσκο, γεμάτο αλλά κομψό, με διαδοχικά κύματα φρούτων, με ώριμες τανίνες καλά ενσωματωμένες, ισορροπημένο με ζωντανή οξύτητα και μακρά μπαχαρώδη επίγευση.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%. Από τα ένα αμπελοτόπι 15 στρεμμάτων με ηλικία πρέμνων τα 19 χρόνια σε 300μ υψόμετρο σε πετρώδες έδαφος. Επιλογή σταφυλιών με το χέρι. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 9 ημέρες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με διαβροχή 20 ημερών.

Ωρίμαση

Για 30 μήνες  σε μεγάλα δρύινα βαρέλια 500 & 700L  και τσιμεντένιες δεξαμενές και στη συνέχεια για 18 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 20-30 χρόνια.
Παραγωγή 12,000 φιάλες.

Βαθμολογία

Robert Parker The Wine Advocate.98, James Suckling.100, Falstaff.98, Raffaele Vecchione.99, Jancis Robinson.17, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.5

Προσφορά!

149,00

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)