Il Poggione Brunello di Montalcino

Γευστικά χαρακτηριστικά

Έντονο ρουμπίνι προς γκρενά χρώμα. Στη μύτη σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων, παλαιού δέρματος και μπαχαρικά. Γεμάτο στο στόμα, αρμονικό, σε πλήρη ισορροπία τανινών, αλκοόλ και οξύτητας και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%. Η ζύμωση, πραγματοποιείται με ιθαγενείς ζυμομύκητες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25/28 ° C, σε επαφή με τα στέμφυλα για 15 – 20 ημέρες, pigage. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Παλαιώνει σε μικρά γαλλικά και μεγάλα δρύινα σλοβένικα και στη συνέχεια στο μπουκάλι για 36 συνολικά μήνες τουλάχιστον.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg. 91, Vivino 4.2

52,00

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)