Il Poggione Brunello di Montalcino 2016
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι προς γκρενά χρώμα. Στη μύτη σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων, παλαιού δέρματος και μπαχαρικά. Γεμάτο στο στόμα, αρμονικό, σε πλήρη ισορροπία τανινών, αλκοόλ και οξύτητας και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Sangiovese Grosso 100%. Η ζύμωση, πραγματοποιείται με ιθαγενείς ζυμομύκητες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25/28 ° C, σε επαφή με τα στέμφυλα για 15 – 20 ημέρες, pigage. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Παλαιώνει σε μικρά γαλλικά και μεγάλα δρύινα σλοβένικα και στη συνέχεια στο μπουκάλι για 36 συνολικά μήνες τουλάχιστον.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 91, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Il Poggione Tenuta |
Περιοχή | Brunello di Montalcino DOCG, Toscana, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Sangiovese |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |