Luigi Einaudi Barolo Terlo Vigna Grimaldi
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων, παλαιού δέρματος, βανίλια και νότες ανθικές, όπως τριαντάφυλλου. Γεμάτο στο στόμα, με μεγάλη δομή, αρμονικό, σε πλήρη ισορροπία τανινών και οξύτητας και επίμονο τελείωμα (επίγευση).
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή 22 με 25 ημέρες, συχνή ανάδευση και μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
Ωρίμαση
Για 30 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια τουλάχιστον για 12 μήνες στο μπουκάλι. Παραγωγή 8.000 φιάλες.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Einaudi Luigi Poderi |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2012 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |