Marcel Lapierre Morgon
Γευστικά χαρακτηριστικά
Το χρώμα είναι μέτριο ρουμπίνι με βαθυκόκκινες ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από βατόμουρο, κεράσι, νότες βιολέτας και γλυκόριζας. Στο στόμα συνδυάζει ελαφρύ σώμα με πλούτο και δομή, όμορφη φρεσκάδα από την οξύτητα και με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Gamay 100%. Από βιολογικά αμπέλια, ηλικίας 70 ετών, φυτεμένα σε φτωχά όξινα γρανιτικά εδάφη, με συνολική έκταση 150 στρεμμάτων. Παραδοσιακή ημιανθρακική διαβροχή Beaujolais χωρίς SO2 και αυθόρμητη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για 10 έως 21 ημέρες.
Ωρίμαση
Σε 2ης χρήσης δρύινα βαρέλια, για 9 μήνες.
Θα συνεχίζει να βελτιώνεται για 8-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 16.5 (2018), Falstaff.93, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.8 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Marcel Lapierre |
Περιοχή | Beaujolais, Morgon, Βουργουνδία, Γαλλία |
Ποικιλίες | Gamay |
Αλκοόλ | 12.5% |
Σοδειά | 2021 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |