Marengo Barolo Brunate La Morra
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Mέτριο ρουμπινί χρώμα. Σύνθετη μύτη από φρούτα, μαύρα κεράσια, βατόμουρα, αποξηραμένα τριαντάφυλλα, πικάντικες νότες και γλυκά μπαχάρια. Στη γεύση ζεστό, γεμάτο σώμα με μεταξένια υφή και υπέροχη φινέτσα, καλά δουλεμένες τανίνες, εξαιρετικό βάθος και ισορροπία που οδηγεί σε μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Τα σταφύλια, προέρχονται από το grand cru αμπελοτόπι Le Brunate της La Morra. Αυθόρμητη ζύμωση με τις γηγενείς ζύμες και διαβροχή – σε επαφή με τα στέμφυλα – για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ακολουθεί φυσική μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια με 15% νέο βαρέλι, εμφιάλωση χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα και παραμονή, για 12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0, Wine Searcher avg. 92, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Marengo |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2012 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |