M. Marengo Barolo

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Mέτριο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από φρούτα, κεράσια, μούρα, αποξηραμένο τριαντάφυλλο, νότες kirsch και γήινες, γλυκά μπαχάρια και καπνός. Στο στόμα γεύσεις μικρών μούρων, πλούσιο και στρογγυλό, τανίνες  μεταξένιες και καλά ενσωματωμένες, υπέροχη ισορροπία και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Nebbiolo 100%. Τα σταφύλια, προέρχονται από ξεχωριστούς αμπελώνες ( Boiolo, Serradenari, Roncaglie και Fossati στην La Morra) και συνήθως οινοποιούνται ξεχωριστά, καθώς η περίοδος ωρίμασης είναι διαφορετική.  Αυθόρμητη ζύμωση με τις γηγενείς ζύμες και διαβροχή – σε επαφή με τα στέμφυλα – για 10 ημέρες. Ακολουθεί φυσική μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Για  24 μήνες σε δρύινα βαρέλια με 15% νέο βαρέλι, εμφιάλωση  χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα και παραμονή, για 6-8 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

James Suckling.95, Wine Advocate.93, Wine Spectator.93, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0

47,90

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα)