Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano D’Abruzzo
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη αρώματα από μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο και πικάντικες νύξεις όπως ο καπνός, το κακάο, η γλυκόριζα και η βαλσάμικη αίσθηση. Στο στόμα γεμάτο σώμα και πολύπλοκο με καλή δομή και ισορροπία. Τραγανή αίσθηση και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Montepulciano 100%. Εκχύλιση για 3 εβδομάδες περίπου, με τα στέμφυλα, με συχνή ανάδευση και διαβροχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Σε μικρά δρύινα βαρέλια 225L, για 24 μήνες και στη συνέχεια για 12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.90, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Masciarelli |
Περιοχή | Abruzzo, Montepulciano d'Abruzzo Rosso DOC, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Montepulciano |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |