Massolino Barolo Parafada 2013 Παλαιά Σοδειά

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Είναι ένα γεμάτο, κομψό κρασί, με πολύ έντονη και σύνθετη μύτη από κόκκινα φρούτα σε συνδυασμό με φυτικές και πικάντικες νότες καθώς και γλυκόριζα. Στο στόμα δυνατό, πλούσιο μα και απέριττο με κόκκινο ζουμερό φρούτο (φράουλα, κεράσι), μπαχαρένιο. Άψογη ισορροπία αλκοόλ, οξύτητας και σώματος με καλοδουλεμένες τανίνες. Το τέλειο Barolo για μακρόχρονη παλαίωση. Αντιπροσωπεύει τέλεια τη μεγάλη πολυπλοκότητα του εδάφους της Serralunga d’Alba.

Οινοποίηση

Nebbiolo 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες ή σε τσιμεντένιες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή 15 με 20 ημέρες.

Ωρίμαση

Παλαίωση 30 μηνών σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης και στη συνέχεια τουλάχιστον για 12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0, Wine Searcher avg. 93, Vivino 4.2

120,00

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα)