Tasca d’Almerita Sallier de La Tour La Monaca Syrah

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο βαθύ ρουμπίνι χρώμα με βιολετί ανταύγες. Στη μύτη μαύρο κεράσι και βύσσινο, γραφίτης, πιπέρι, βιολέτα, καπνιστό μπέικον και σοκολάτα. Στο στόμα πλούσιο, ζουμερό και ισορροπημένο, με γυαλισμένες τανίνες και μακρά ορυκτή επίγευση.

Οινοποίηση

Syrah 100%. Από αμπέλια σχεδόν 30 χρονών, με νοτιοδυτικό προσανατολισμό, στα 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε εδάφη με πηλό. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (25 – 30° C), για 15 ημέρες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
pH 3,58 – Ολική οξύτητα 6,06 g/l – Ολικό Θειώδες: 33 g/l – Ανάγοντα σάκχαρα: 1,9 g/l

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια για 14 μήνες και μετά 2-3 μήνες στη φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-15  χρόνια.

Βαθμολογία

James Suckling.94, Robert Parker The Wine Advocate.92,
Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0

26,80

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)