Passopisciaro Passorosso
Γευστικά χαρακτηριστικά
Ρουμπινί χρώμα, καπνός, γήινα, σκούρα μπαχαρικά και βοτανικότητα στη μύτη, Στον ουρανίσκο μαύρα φρούτα, κεράσι, ορυκτότητα και μεσογειακά βότανα, ζωντανή οξύτητα και σφικτές τανίνες. Λιτό και κομψό, με ένταση και φρεσκάδα.
Οινοποίηση
Nerello Mascalese 100%. Αλκοολική ζύμωση για 15 ημέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Παλαίωση σε 18 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 16.5, Wine Searcher avg. 91, Vivino 3.9

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Tenuta Passopisciaro |
Περιοχή | Sicilia IGT, Sicily, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nerello Mascalese |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2013 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σουτζουκάκια), Κυνήγι, (Φτερωτό), Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |