Tenuta San Guido Bolgheri Sassicaia 2014

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στην Sassicaia λίγο πριν φτάσουν στην πλήρη ωριμότητα τους, διαλεγμένα στο χέρι δίνουν τη φινέτσα και το άρωμα καθώς και ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Πολύ περίπλοκο και κομψό στη μύτη, με αρώματα κόκκινων φρούτων.
Έντονο, συμπυκνωμένο και βελούδινο στο στόμα, Μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon 85%, Cabernet Franc 15%. Πολύ απαλή σύνθλιψη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (στους 30° – 31° C ) και με γηγενείς ζύμες από τον αμπελώνα. Μετά τη ζύμωση (με διαβροχή) δύο εβδομάδων σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225λ για 24 μήνες με 30% νέο ξύλο.
Η Sassicaia μπορεί να παλαιώσει 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Spectator.96 (2013), Vinous Antonio Galloni.96 (2013), Wine Searcher avg.95 (2013, 2015), 92 (2014), Vivino 4.5-4.6

335,00

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα τυριά), Κυνήγι, Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)