Tenuta San Guido Bolgheri Sassicaia

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στην Sassicaia λίγο πριν φτάσουν στην πλήρη ωριμότητα τους, διαλεγμένα στο χέρι δίνουν τη φινέτσα και το άρωμα καθώς και ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Πολύ περίπλοκο και κομψό στη μύτη, με αρώματα κόκκινων φρούτων.
Έντονο, συμπυκνωμένο και βελούδινο στο στόμα, Μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Μετά τη ζύμωση δύο εβδομάδων σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ακολουθεί μια πολύ πρώιμη μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225λ για 24 μήνες με 30% νέο ξύλο.
Η Sassicaia μπορεί να παλαιώσει 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Spectator.96 (2013), Vinous Antonio Galloni.96 (2013), Wine Searcher avg.95 (2013, 2015), 92 (2014), Vivino 4.5-4.6

Από: 280,00

Εκκαθάριση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες ,
Αλκοόλ
Σοδειά , ,
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα τυριά), Κυνήγι