Tenute Rubino Negroamaro
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι χρώμα με μωβ ανταύγες. Στη μύτη έντονο, με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων: βατόμουρου, μύρτιλου (μπλε μούρου) και μαύρου κερασιού. Στο στόμα πλούσιο και πικάντικο, με όμορφη δομή, ισορροπημένη οξύτητα, με αρμονικές και βελούδινες τανίνες, και φρουτώδη επίγευση.
Οινοποίηση
Negro Amaro 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, μεταξύ 22-24 ° C, με διαβροχή για 12 ημέρες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 6 μήνες, μετά παραμονή σε φιάλη για 2 μήνες.
Μπορεί να καταναλωθεί τώρα και στα επόμενα 3-7 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 3.8

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 10' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Tenute Rubino |
Περιοχή | Puglia |
Ποικιλίες | Negroamaro |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Λαζάνια), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |