Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino

Γευστικά χαρακτηριστικά

Λαμπερό ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη αρώματα, από μικρά κόκκινα φρούτα, με νότες λουλουδιών και πικάντικα στοιχεία. Στο στόμα, φρουτώδες, κομψό με μεσαίο σώμα, υψηλή οξύτητα, αρμονικές τανίνες, ισσοροπημένο με επίμονη επίγευση.

Οινοποίηση

Sangiovese 100% κλώνος Prugnolo Gentile. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διαβροχή 12-14 ημέρων, σε ανοξείδωτες δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο (pigeage).

Ωρίμαση

Για  12 μήνες σε μεγάλα βαρέλια από σλαβονική δρυ, διαφόρων μεγεθών από 30-60 και έως 100 εκατόλιτρων. Μετά τουλάχιστον 2 μήνες στη φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-12 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 16.5 (2016-2017), Wine Searcher avg.88, Vivino 3.7

18,80

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)