Vina Ventisquero ‘Tara Atacama’ Red Wine 1 Pinot Noir
Γευστικά χαρακτηριστικά
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα κερασιού και βατόμουρου μπλεγμένα με νότες από μανιτάρια, πεσμένα φύλλα και δάσος. Στο στόμα είναι έντονο, με τραγανή οξύτητα και καλή δομή. Αλμυρό από την ορυκτότητα που προέρχεται από τα εδάφη κιμωλίας και την επιρροή του ωκεανού. Λείες τανίνες και φρεσκάδα από την όμορφη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Pinot Noir 100%. Σε εδάφη προσχωσιγενή και με κιμωλία στον ποταμό Huasco στις περιοχές Longomilla και Nicolasa της Acatama Valley. Αλκοολική ζύμωση για 5-7 ημέρες με διαβροχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές, θερμοκρασίες ζύμωσης μεταξύ 15°C και 25°C . Συχνό σπάσιμο καπέλου και μηλογαλακτική ζύμωση.
Οξύτητα: 5,56 g / l, Υπολειμματικά σάκχαρα: 2,75 g / l, pH: 3,78
Ωρίμαση
Για 24 μήνες σε παλιά δρύινα βαρέλια 5ης χρήσης 228 L. Αφιλτράριστο.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-7 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Advocate Robert Parker.94, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Vina Ventisquero |
Περιοχή | Acatama Valley, Χιλή |
Ποικιλίες | Pinot Noir |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |