Zenato Ripassa
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ χρώμα κερασιού, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη, γλυκά μαύρα φρούτα, ψημένα, καπνιστά δαμάσκηνα, αρωματικά μπαχάρια, δρυς και καπνός. Στο στόμα, μαύρα ώριμα φρούτα, κεράσι, μαρμελάδα δαμάσκηνων, γλυκές γεύσεις ισορροπημένες με φυσική οξύτητα, μπαχάρια, ξηροί καρποί, κακάο, γεμάτο σώμα με πλούσια δομή και συγκέντρωση.
Οινοποίηση
Corvina 85%, Rondinella 10%, Oseleta 5%. Τα σταφύλια που τρυγήθηκαν, οινοποιούνται αμέσως, με κλασική ερυθρή οινοπoίηση με διαβροχή 10-12 ημερών. Μόλις ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση, το νέο κρασί διαχωρίζεται από τις φλούδες με ελαφριά πίεση και διατηρείται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια των 54 και 75 εκατόλιτρων μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν τα σταφιδιασμένα σταφύλια πιέζονται για να παράξουν το Amarone. Σε αυτό το σημείο, προστίθενται στο έτοιμο κρασί για 7-8 ημέρες, όπου ξεκινά μια δεύτερη αλκοολική ζύμωση, σε θερμοκρασίες 25-28° C.
Ωρίμαση
Το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες, σε 500 λίτρων, δρύινα βαρέλια.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 89, Vivino 4,1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.50 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Zenato |
Περιοχή | Valpolicella Ripasso Classico DOC, Veneto, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Corvina, Rondinella |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με σάλτσα αματριτσιάνα, με σάλτσα καρμπονάρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |