Belisario Cambrugiano Verdicchio di Matelica Riserva

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα πρασινοκίτρινο με χρυσές ανταύγες. Στην μύτη όμορφα αρώματα εσπεριδοειδών, ροδάκινου και ώριμου δαμάσκηνου, βανίλιας και γλυκού αμύγδαλου Στο στόμα απαλό αλλά  συμπυκνωμένο, υψηλή οξύτητα που συνδυάζεται με απίστευτη δομή και ένταση φρούτων. Μακρά επίγευση με έντονα ορυκτά στοιχεία.

Οινοποίηση

Verdicchio 100%. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, δηλ.  ψύξη του εκρραγισμένου σταφυλιού για 18 ώρες, με στόχο την ενίσχυση του χρώματος, της γεύσης και των αρωματικών χαρακτηριστικών. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για 40 ημέρες.

Ωρίμαση

Το 20% του κρασιού σε δρύινα βαρέλια Allier των 225 και 500 λίτρων μεσαίου καψίματος για 12 μήνες και το υπόλοιπο 80% σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις οινολάσπες για 12 μήνες. Μετά το μπλεντάρισμα 5 μήνες μέχρι την εμφιάλωση. Για 6 μήνες στην φιάλη.

Μπορεί να καταναλωθεί τώρα και στα επόμενα 4-7 χρόνια

Βαθμολογία

Falstaff Mag.92, (2015), 3 Bicchieri, Decanter.97 (2017), Wine Searcher avg.88, Vivino 4.0

22,90

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Συνοδεύει Ψάρια, (Ψάρια σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Καλαμάρι ψητό, Αστακός στη σχάρα), Χοιρινό, (ψητό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Τυριά