Emidio Pepe Trebbiano d’Abruzzo 2020

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα λαμπερό χρυσό με πράσινες ανταύγες στην νεότητα του. Στην μύτη αρώματα δαμάσκηνου και ροδάκινου, βοτανικές και ανθικές νότες (μαντζουράνα),  άσπρο πιπέρι, καβουρντισμένο φουντούκι, ελαφρά καπνιστή. Στο στόμα γεμάτο και λιπαρό, ισορροπημένο και νόστιμο, αλμυρό με πολύ μεγάλης διάρκειας επίγευση με νότες αμυγδαλόπαστας και εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης.

Οινοποίηση

 Trebbiano d’Abruzzo 100%. Από τον αμπελώνα στους πρόποδες του Gran Sasso, κοντά στην Ανδριατική θάλασσα που του προσδίδει την αλμυρή νότα του. Χειρωνακτικός τρύγος, πάτημα με τα πόδια και αυθόρμητη ζύμωση σε τσιμεντένιες δεξαμενές με γυάλινη επένδυση σε θερμοκρασία 14-18ºC.

Ωρίμαση

Παραμονή με τις φίνες οινολάσπες για ένα χρόνο σε τσιμεντένιες δεξαμενές και για μερικούς μήνες στη φιάλη.
Μπορεί να καταναλωθεί τώρα και στα επόμενα 15-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17-18, (2015-2010), Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2 (2020)

69,20

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
ΣυνοδεύειΨάρια, (με σάλτσα μυρωδικών), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Καλαμάρι ψητό, Αστακός στη σχάρα), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Τυριά