Yves Cuilleron Condrieu Lieu-Dit Vernon

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Viognier 100%. Χρώμα αχυρένιο χρυσαφί με λαμπερές ανταύγειες. Στη μύτη πολύπλοκο με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, βερίκοκα, νότες μελιού και ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού και νότες ψητών αμυγδάλων Στο στόμα είναι γεμάτο και σαρκώδες και κομψό, με ισορροπία και υψηλή οξύτητα. Μάκρα επίγευση.

Οινοποίηση

Viognier 100%. Από αμπέλια σε ένα μοναδικό αμπελοτόπι του Condrieu, το τεράστιο αμφιθέατρο Coteau de Vernon με νότιο προσανατολισμό και γρανιτικά εδάφη. Τα σταφύλια μαζεύονται και διαλέγονται και στη συνέχεια πιέζονται. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε βαρέλια χωρίς μεταγγίσεις (Racking) με τακτική ανάδευση. Η μηλολακτική ζύμωση γίνεται επίσης σε βαρέλια με τις γηγενείς ζύμες.

Ωρίμαση

Για 18 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 225L με ανάδευση των οινολασπών.
Πίνεται τώρα και σε 10 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher.91, Vivino 4.3

85,50

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜαλάκια & οστρακοειδή, (Καβούρια, αστακοί, γαρίδες στον ατμό), Κατσαρόλας-Φούρνου, (Ντολμάδες αυγολέμονο, Γεμιστά), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί φρικασέ), Χοιρινό – Κουνέλι, (Χοιρινό με σέλινο), Διεθνείς Κουζίνες, (Πιάτα με πικάντικες σάλτσες)