Paolo Conterno
Paolo Conterno
Ο Paolo Conterno είναι ένας Ιταλός παραγωγός κρασιού που βρίσκεται στο Πιεμόντε. Το κτήμα καλλιεργεί Nebbiolo, Barbera και Dolcetto από το 1886 και παραμένει στην οικογένεια Conterno εδώ και τέσσερις γενιές. Το κτήμα είναι ίσως περισσότερο γνωστό για την παραγωγή Barolo και Barbera d’Alba στην Ginestra Cru, μία από τις πιο σημαντικές και ιστορικές περιοχές αμπελώνων του Barolo.
Το κτήμα διαθέτει περίπου 150 στρέμματα αμπελώνα και έχει εξαπλωθεί και στην Langhe και την Alba. Τα εδάφη είναι κυρίως ασβεστολιθικά -αργιλώδη πηλώδη- τα αμπέλια είναι φυτεμένα μεταξύ 300 και 350 μ. επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι αμπελώνες έχουν νότιο και νοτιοανατολικό προσανατολισμό, σε πλαγιές με κλίση μέχρι και 38 τοις εκατό, για βέλτιστη έκθεση στον ήλιο.
Παραγωγή 80.000 φιάλες ετησίως.
Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων