Bruno Giacosa
Bruno Giacosa
Μάλλον ο μεγαλύτερος οινοποιός της γενιάς του. Έχει κάνει αυτά τα κρασιά και στις 2 διάσημες περιοχές του Πιεμόντε και στο Barolo και στο Barbaresco, εκμεταλλευόμενος συμβόλαια με τους καλύτερους τοπικούς καλλιεργητές (μια πρακτική που έχει γίνει πιο δύσκολη τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη των παραγωγών, που φτιάχνουν οι ίδιοι τα κρασιά των αμπελώνων τους) και τους δικούς του αμπελώνες, που άρχισε να αγοράζει αρχές του 1980 και που σήμερα καλλιεργει 200 στρέμματα.
Είναι υπέροχα παραδοσιακά nebbiolo που αποτυπώνουν την αρωματική καθαρότητα και τις αιθέριες ιδιότητες της ποικιλίας όπως λίγα άλλα.
Ο Bruno πέθανε το 2018 και από τότε το οινοποιείο το τρέχει η κόρη του Bruna, που συνεχίζει την παραδοσιακή της προσεκτικής οινοποίησης και την επιλογή σταφυλιών με επίκεντρο το terroir. Από το 2012 το οινοποιείο παράγει όλα τα κρασιά του από τα δικά τους αμπέλια.
Είχε πει κάποτε ο Robert Parker: “Ίσως το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που θα μπορούσα να κάνω στον Bruno Giacosa είναι ότι δεν υπάρχουν κρασιά στον κόσμο που να αγοράζω χωρίς να τα δοκιμάσω πρώτα, εκτός από τα δικά του”.
Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος