Cappellano
Cappellano Giuseppe
Το Cappellano είναι ένα ιταλικό σημαντικό και ιστορικό οινοποιείο που χρονολογείται από το 1870 και τον Filippo Cappellano στο Πιεμόντε που παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά Barolo στην κοινότητα Serralunga d’Alba. Η οικογένεια Cappellano είχε επιρροή στη Serralunga d’Alba, καθώς και στην ευρύτερη οινοβιομηχανία του Πιεμόντε.
Το πραγματικό «DNA» του οινοποιείου καθιερώθηκε από τον εκκεντρικό χαρακτήρα του Teobaldo Cappellano, ενός ένθερμου παραδοσιακού λάτρη (όπως ο Bartolo Mascarello). Σήμερα, ο γιος του Augusto συνεχίζει τις παραδόσεις και τα Barolo Rupestris και Piè Franco διατηρούν σχεδόν μυθική θέση στους λάτρεις των κλασικών Barolo, έχουν πλέον υψηλές τιμές και είναι ιδιαίτερα συλλεκτικά, καθώς η παραγωγή είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
Οι αμπελώνες στη Serralunga βρίσκονται στο Gabutti cru, το οποίο βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές της Serralunga σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρων. Η γη καλλιεργείται σύμφωνα με τις βιολογικές αρχές. Η παραγωγή του κρασιού επιτυγχάνεται σύμφωνα με το πιστεύω του Vini Veri: χρησιμοποιούνται γηγενείς ζύμες, η χρήση θείου είναι αυστηρά περιορισμένη, η οινοποίηση είναι παραδοσιακή (μακρά ζύμωση, παρατεταμένη παλαίωση σε μεγάλα, παλιά βαρέλια – Botti) και το κρασί δεν φιλτράρεται πριν από την εμφιάλωση.
Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος