Chateau Pape Clement

Chateau Pape Clement

Ο Bernard Magrez, ο ιδιοκτήτης του Pape Clement (σε στενή συνεργασία με τον γαμπρό του Leo Montagne) δεν είναι τίποτα λιγότερο από μεγιστάνας του κρασιού, με μια ισχυρή παγκόσμια αυτοκρατορία που εκτείνεται και στις 5 ηπείρους από την κοιλάδα της Νάπα έως τη Χιλή, από την Ιαπωνία έως το Μαρόκο. Μόνο στο Μπορντό, ο κ. Magrez έχει περίπου 40 πύργους, συμπεριλαμβανομένου του La Tour Carnet και είναι ένας από τους ιδιοκτήτες με τη μεγαλύτερη επιρροή της περιοχής.

Η έκταση του αμπελώνα αποτελείται από 325 στρέματα, 300 εκ των οποίων είναι φυτεμένα με 60% Cabernet Sauvignon και 40% Merlot. Στα υπόλοιπα αγροτεμάχια καλλιεργούνται λευκές ποικιλίες με 45% Sauvignon blanc, 45% Sémillon και 10% Muscadelle .

Το Grand vin , Chateau Pape Clément, παράγεται ετησίως σε 7.000 κιβώτια 6 φιαλών, κόκκινου κρασιού και 350 κιβώτια 6 φιαλών, ξηρού λευκού κρασιού.

Επειδή η ονομασία Προέλευσης Pessac-Leognan, αγνοήθηκε στην Ταξινόμηση του 1855, η πλατφόρμα συναλλαγής κρασιού Liv-ex το χαρακτήρισε ως  κτήμα Second Growth στην επανεξέταση αυτής της ταξινόμησης.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος