Χατζηβαρύτης

Χατζηβαρύτης

O αμπελώνας του Κτήματος Χατζηβαρύτη αποτελείται από 120 στρέμματα . Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα του σταφυλιού, στη γονιμότητα του εδάφους και στην προστασία του περιβάλλοντος επέλεξε τη βιολογική καλλιέργεια.

Το Κτήμα Χατζηβαρύτη εστιάζει την προσοχή του στις ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα Ροδίτη και Ασύρτικο. Καλλιεργεί και τις γνωστές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignonκαι Merlot σε μικρότερες εκτάσεις .

Το 2007, στο αμπελοτεμάχιο που βρίσκεται στην περιοχή της Φιλυριάς χτίστηκε ένα “boutique”οινοποιείο.

Μύθοι λένε ότι οι αυτόχθονες ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο και Negroska από τις οποίες παράγεται ο ΠΟΠ Γουμένισσα Χατζηβαρύτη, ήταν το κρασί της επιλογής του Φιλίππου, του βασιλιά της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τοπικές αφηγήσεις αναφέρουν ακόμη, ότι μεγάλες ποσότητες του κρασιού από την περιοχή μεταφέρθηκαν κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γαλλία, επειδή ήταν τόσο εξαιρετικό.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος