Σκλάβος Οινοποιείο

Σκλάβος Οινοποιείο

Πίσω στα 1919, ο παππούς Ευρυβιάδης επιστρέφει στην Κεφαλονιά όπου στο ιδιόκτητο κτήμα (40στρ.) στην περιοχή Κεχριών της Πάλλης, φυτεύει τα πρώτα αμπέλια. Με αρχή το 1990 δύο γενιές μετά, αναμορφώσαμε τον παλαιό αμπελώνα και καλλιεργούμε με βιοδυναμική- ομοιοδυναμική μέθοδο τις ποικιλίες Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας και Βοστιλίδι. Το κτήμα βρίσκεται εντός των ορίων της ζώνης καλλιέργειας της Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας στην περιοχή της Πάλλης και πιστοποιείται από 20ετίας από τον ελεγκτικό οργανισμό της ΔΗΩ. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές βασικές διαδικασίες της ομοιοδυναμικής μεθόδου όπως η χρησιμοποίηση του ημερολογίου για την εφαρμογή καλλιεργητικών πρακτικών και τέλεση εργασιών, η χρησιμοποίηση ομοιοδυναμικών σκευασμάτων , η ενδυνάμωση του συστήματος έδαφος-φυτό-περιβάλλον και το άνοιγμα στις θετικές συμπαντικές επιρροές. Η παραγωγή χαρακτηρίζεται από τις μικρές στρεμματικές αποδόσεις 400 περίπου κιλά το στρέμμα, τον αυτόριζο αμπελώνα, το κυπελλοειδές σχήμα διαμόρφωσης και την παλαιότητα των πρέμνων (μέση ηλικία των αμπελώνων μεγαλύτερη των 70 χρόνων). Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα φτωχά σε οργανική ουσία εδάφη που έχουν δημιουργηθεί σε ασβεστολιθικό μητρικό πέτρωμα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών της περιοχής. Πέρα όμως από τα παραπάνω σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο αμπελώνας δεν είναι ενιαίος αλλά παρεμβάλλονται δασικές εκτάσεις, ελαιώνες και εκτάσεις σε αγρανάπαυση.

Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων