Tenuta di Trinoro
Tenuta di Trinoro
Το κτήμα δημιουργήθηκε το 1992 από τον Andrea Fanchetti, που είναι ένας από τα πιο λαμπρούς ιταλούς οινοποιούς. Η πρώτη παραγωγή πραγματοποιήθηκε το 1995 και τα κρασιά κυκλοφόρησαν στην αγορά το 1997.
Το κτήμα βρίσκεται στη Val d’Orcia, στο νοτιότερο τμήμα της Τοσκάνης στα σύνορα με την Ούμπρια, καλύπτει έκταση 220 στρεμμάτων και βρίσκεται σε ένα φυσικό αμφιθέατρο, όπου το μεσοκλίμα είναι ζεστό και καλά προστατευμένο από τους γύρω λόφους. Αυτό σημαίνει ότι τα σταφύλια μπορούν να παραμείνουν στα αμπέλια μέχρι την πλήρη φαινολική ωρίμασή τους, δίνοντας καρπό με πλούσια συγκέντρωση.
Η ναυαρχίδα του κτήματος είναι το Tenuta di Trinoro, ένα μείγμα Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon και Petit Verdot. Τα ποσοστά των ποικιλιών κάθε χρονιά, εξαρτώνται από τις συνθήκες του τρύγου και το κρασί παράγεται σε μικρές ποσότητες, περίπου 4800 φιάλες το χρόνο.
Το δεύτερο κρασί του, είναι το Le Cupole di Trinoro.
Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος