Τηνιακοί Αμπελώνες

T-oinos / Τηνιακοί Αμπελώνες

Σε ένα τοπίο γεμάτο από διάσπαρτους γρανιτικούς βράχους, ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο παρόμοιο με 2-3 άλλα σε όλο τον κόσμο, μία προστατευόμενη για τη φυσική της ομορφιά περιοχή, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος και ο Gerard Margeon, οραματίστηκαν την αναβίωση του αμπελώνα που υπήρχε στην περιοχή 6.000 χρόνια πριν. Η αειφόρος προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία του καλύτερου Ελληνικού κρασιού στον κόσμο έγινε στόχος ζωής.
130 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά και στον Ράσωνα.
Παράγονται οι λευκές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, καθώς και οι ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης.
80.000 πρέμνα φυτεύτηκαν το 2019 ώστε να φτάσουν 120.000 φυτά στο τέλος του 2025 και θα γίνουν 170 τα στρέμματα, τα οποία καλλιεργούνται όλα οργανικά
Οι Τηνιακοί Αμπελώνες είναι από τις ελάχιστες ελληνικές επωνυμίες που έχουν εισέλθει στους καταλόγους των εστιατορίων του διάσημου γάλλου σεφ Αλέν Ντικάς σε όλο τον κόσμο.

.

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων