Priorat DOCa

Priorat DOCa

Η παρουσία πολύ παλιών αμπέλων Grenache και Carignan και μερικές πρόσφατες φυτεύσεις διεθνών ποικιλιών όπως το Cabernet Sauvignon και το Syrah, ανέδειξε τον τόπο παραγωγής κρασιού Priorat σε παγκόσμιας κλάσης και ποιότητας, παίρνοντας και τον ανώτερο τίτλο διάκρισης DOCa.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το υπέδαφος, η Licorella, δηλ. στρώσεις πορώδους σχιστόλιθου, πολύ πλούσιο σε σίδηρο. Δεν εμποδίζει τη διείσδυση των ριζών του αμπελιού, που για να βρουν υγρασία πηγαίνουν δεκάδες μέτρα υπόγεια. Σε αυτές τις συνθήκες, τα αμπέλια έχουν πολύ περιορισμένη παραγωγή σταφυλιών: περίπου 1,1 κιλά ανά πρέμνο.

Ο βορειοανατολικός ξηρός άνεμος που προέρχεται από το κέντρο της Ισπανίας προσφέρει μεγάλα οφέλη αφενός για την ωριμότητα των σταφυλιών και αφετέρου αποτρέπει τις ασθένειες.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος