Bonarda

Bonarda

Με καταγωγή από τους αλπικούς αμπελώνες της Σαβοίας (Savoie) στην ανατολική Γαλλία στα σύνορα με την Ιταλία, η Bonarda είναι η δεύτερη κόκκινη ποικιλία σταφυλιών που φυτεύτηκε στην Αργεντινή μετά το Malbec. Παλαιότερα λόγω παραγωγικότητας της συνέβαλλε και στο χρώμα αλλά και στο μαλάκωμα των κρασιών λόγω μαλακών τανινών ειδικά στα χαρμάνια με το Malbec.
Μετά όμως την μείωση της παραγωγικότητά της ανά στρέμμα, έφτιαξαν μονοποικιλιακά κρασιά με εξαιρετική ποιότητα και αυτός είναι ο λόγος που  κερδίζει συνέχεια έδαφος, αφού όλο και περισσότεροι παραγωγοί την προτιμούν πλέον σαν ποικιλία που παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας.

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.