Ciliegiolo
Ciliegiolo
Ιταλική ποικιλία κόκκινου σταφυλιού που καλλιεργείται κυρίως στα νότια και δυτικά της Τοσκάνης που θεωρείται η πατρίδα του. Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει συγγένεια με το Sangiovese, είτε σαν γονιός, είτε σαν παιδί του, αλλά αμφισβητούνται εκατέρωθεν.
Το όνομά του, στα ιταλικά, προέρχεται από την λέξη κεράσι, όπου είναι το κύριο άρωμά του, μαζί με την φρεσκάδα του, χρησιμοποιείται για να ελαφρύνει στο blend, κρασιά από τανικές ποικιλίες.
Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.