Κυδωνίτσα

Κυδωνίτσα

Η κυδωνίτσα είναι η πιο γνωστή από μια ομάδα «εξαφανισμένων» και ασυνήθιστων ποικιλιών αμπέλου, που αναδύθηκε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, από την περιοχή της Λακωνίας, στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου. Είναι μια λευκή ποικιλία αμπέλου, που δίνει κυρίως λευκά ξηρά κρασιά, ενώ αποτελεί ποικιλία του χαρμανιού του γλυκού λευκού κρασιού ΠΟΠ Μονεμβασία-Malvasia. Ωστόσο, το δυναμικό αυτής της περιοχής είναι τόσο μεγάλο, που η πραγματικά ελκυστική κυδωνίτσα δίνει μόνο μια ιδέα γι’ αυτό.

Πηγή: ΕΔΟΑΟ

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.