Ρομπόλα (Ribolla Gialla)
Ρομπόλα (Ribolla Gialla)
Η Κεφαλονιά, θεωρείται ο τόπος καταγωγής της.
Σαν Ribolla Gialla καλλιεργείται κυρίως στο Friuli, στην βορειοανατολική Ιταλία, καθώς και στη γειτονική της Σλοβενία, όπου είναι γνωστή σαν Rebula.
Τα κρασιά χαρακτηρίζονται από έντονη οξύτητα, με αρώματα από ροδάκινα, εσπεριδοειδή και μήλα, καθώς και από ένα ελαφρύ ανθικό προφίλ.
Στην Ελλάδα για πολλά χρόνια κακοποιημένη, με φολκλόρ εμφάνιση για να την αγοράσει ο τουρίστας. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια δείχνει πολύ καλά δείγματα, ειδικά από τις ορεινές περιοχές του νησιού, από το σύνολο των παραγωγών.
Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων