SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

00,00

ORDER LIST

Skip to Content

Αλλαντικά

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας τους, ταιριάζουν και με λευκά και με κόκκινα κρασιά.

Οι μέθοδοι επεξεργασίας των αλλαντικών είναι, η θερμική, η παστερίωση, το κάπνισμα, η αλιπάστωση (αλάτισμα) και η ωρίμαση.


Τα αλλαντικά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής (ωμά ή μαγειρεμένα) αλλά και τον τρόπο κατανάλωσης (ζεστά ή κρύα).

Το είδος του κρέατος που έχει χρησιμοποιηθεί, η περιεκτικότητα σε λίπος, τα μπαχαρικά και ο χρόνος ωρίμασης καθορίζουν την γευστική τους ταυτότητα.

Με βάση αυτή, συνδυάζονται με επιλογές, από λευκά με υψηλή οξύτητα έως κόκκινα γεμάτα στιβαρά κρασιά.

Επιλέξτε Αλλαντικά

to-topto-top
Translate »